Az utolsó rész az utazás, mint az várható volt, a csúcspontja maga a hegy. A legtöbb ember sajnos nem tudja elérni ezt a pontot, és hogy egy önmagáról egy hegyi kecske, de akkor is, ha nem, a mocsaras tapasztalat elég ahhoz, hogy a látogatást érdemes.

Mintegy tizennégy kilométerre a fogadó egy hely “a templomban”, ami egy lapos, sziklás területen, amelyeknek a végén egy szikla tóra néző Michaelson. Ez az, ahol a pár, hogy határozzák meg a skála a hegy csúcsán tölteni az éjszakát, felébred 3 A.M folytatni a vándorlás. Én egy rövid ideig megmagyarázni, hogy miért ébredt fel kell hajtani egy ilyen hátborzongató óra, de hadd első csúcspontja, mire van szükség, hogy elérje ezt a pontot, és azon túl: eltekintve a közös cicoma termikus kopás, gleccser szemüveg, csúszásmentes ellenálló túracipőt lábujj hasadékok és hágóvas szükség kísérői, akkor kell, hogy fizikailag fitt, és a kitartás a római ló, hogy ellenálljon a nehéz terepen és a ridegség az időjárás, ami ezen a ponton a könyörtelen törekvés kopogtatni akkor ki, fej és láb, valamint a levegőt. Mivel fizikailag alkalmas, nem csak azt jelenti, hogy jó formában legyünk, mint amire sokan értik, de a kardió edzés legalább három hónappal korábban tanácsos, ha meg akarja mászni a csúcsra.

Dennis Jarvis – 2008

Az ok, amiért az emberek felébredni három van felmászni a csúcsra, miközben még mindig sötét, úgy, hogy amikor a nap felkel lesznek abban a helyzetben, hogy megtekinthesse egy magasságban több mint 5000 méter. Mindenki tudja, hogy az afrikai naplemente és naplemente szép, de a tapasztalat, hogy a második legmagasabb pont a kontinens egy élmény egy életre. Az ok, amiért ez így van, mert élvezetes, mint a nap felkel, akkor küld tovább sugarak, amelyek tükrözik a jégen több ponton alkotó számtalan minták, könnyű glares és a tükröződés nem szavakkal leírni.

A velencei kalmár, amikor Marokkó hercege kívánt Portia, hogy teremjen egy ember “született, ahol Phoebus tűz szűkös felolvad a jég”, ő némi megértést az ilyen helyekre, mint a csúcs a Mount Kenya, mert jelenléte állandó jég, ami a dolgok olyan varázslatos. A hordárok hívják “paradicsom”, mert technikailag két festmény a természetben előforduló, és ezzel egyidejűleg, egy az égen közepette, amit úgy néz ki, mint egy kiterjedt üres vászon és szétszórt felhők és egy másik a földön közepette csillogó tengerszemek és foltos moréna.

Én már sok helyen, és közben tovább én utazik kalandjával, de nincs hely már ragadt rám egészen olyan, mint a Mount Kenya, és bár nem voltam ott tavaly Meglep, hogy a beszámoló az első utam mindig élénk a én, tizenhat évvel később – vagyis, hogy a hely valóban felejthetetlen.